Mercato 360°/3

Medtem ko Roma izbira naslednika Montelle in medtem ko Moratti išče finančne vire, s katerimi bi lahko okrepil ekipo za naslednjo sezono, so pri Juventusu ter Milanu že uradno predstavila vsak po dva igralca (vsi zastonj). Vendar kljub temu je občutek ta, da sta ti dve ekipi še naprej edina aktivna italijanska ''velikana''. In prav pri Juventusu se približujejo dnevi, ko bodo ekipo okrepili novi igralci. In tokrat ne gre le za igralce v zadnjem letu pogodbe. Poglejmo si skupaj stare/nove strategije Marotte, Paraticija, Agnellija, Nedveda ter, zdaj tudi uradno, novega trenerja Conteja.

 

VRATARJI

alt

Prostor le za enega
Prvi vratar Juventusa v naslednji sezoni bo še vedno Gianluigi Buffon, ki pa še nedolgo nazaj ni bil tako prepričan o svoji prihodnosti, kot potrjujejo naši članki ter ne nazadnje tudi njegove besede izpred dveh dneh za častnik IlGiornale: »Priznam, klical sem Tottija in mu povedal za moje probleme ter možnosti, da bi zapustil klub. Roma je bila ena od priložnosti, čeprav Juventus je in vedno bo prva izbira«. Kljub temu kaže, da bo Buffon sprejel novo pogodbo in ostal zvest Juventusu. Tudi zato, ker resnejših ponudb ni dobil.

Bolj profesionalen je bil v tem obdobju Marco Storari. Nobenega intervjuja in nobenega pritoževanja, čeprav je mnenja, da si je letos zaslužil višjo minutažo. Ampak pričakovanja so velika tudi za naslednjo sezono in ravno zaradi tega ne želi ostati zgolj rezerva, pa čeprav v Juventusu, katerega navijači so mu vedno izkazali ogromno mero spoštovanja. Storari je že izrazil željo po odhodu in vodstvo ga pri tem ne bo zadrževalo: ob odhodu Muslere iz rimskega Lazia (najverjetneje v Atletico Madrid), bo njegov naslednik postal Marco Storari: navijač Rome, vendar pred tem velik profesionalec.

Naslednik Storarija trenutno še ni znan. Juventus ima v selekciji Allievi (Branescu), v selekciji Primavera (Costantino) ter na posoji v tretji ligi (Pinsoglio) tri izjemno nadarjene vratarje, ki pa so, po mnenju vodstva, še premladi in premalo izkušeni za vlogo drugega vratarja Juventusa (sploh ob dejstvu, da je Buffon zaradi poškodb v zadnjih treh letih odigral zgolj 40% tekem Juventusa). In tukaj se pojavi ime Federica Marchettija, že nekaj časa odpisan s strani Cagliarija, tako, da cena ne bi bila prevelika ovira. Vendar, za zdaj, je to le ena izmed idej.

 

OBRAMBA

alt

Štoperski četverec ostaja enak
V centru obrambe večjih sprememb naj ne bi bilo. Naj ne bi bilo, kajti ob konkretnejši ponudbi za Chiellinija (predvsem s strani Reala), se zna zgoditi marsikaj. In enako velja za Bonuccija, za katerega pa vseeno ni veliko možnosti, da bi kdo ponudil 15 milijonov evrov (toliko, kot je bil njegov prestop ocenjen lani). Vendar za zdaj kaže, da bo štoperski četverec ostal Bonucci-Chiellini-Barzagli-Sorensen.

Prihod Lichtsteinerja in njegova rezerva
Tudi leva stran obrambe je, po prihodu Zieglerja, že urejena. Kar pa še zdaleč ne velja za desno stran, kjer pa lahko v naslednjem tednu pričakujemo prvo okrepitev: Lazio in Juventus sta se namreč že dogovorila za (še drugega) Švicarja, Stephana Lichtsteinerja. Prestop bo Juventus stal 8 milijonov ter usluge Storarija in bo postal uraden takoj, ko se Lazio zmeni za prodajo Muslere, ki pa je le še vprašanje časa. 27-letni Švicar, odkar je slišal za zanimanje Juventusa, ni želel slišati za nobeno drugo ponudbo (čeprav je poskušal tudi Manchester City) in lahko vam zagotovim, da bo Stephan Lichtensteiner v naslednji sezoni igral v dresu Stare dame.

Vendar pa Juventus še ni izbral rezerva Lichtsteinerju. Kot smo že ves čas pisali tudi tukaj, bo Motta zelo verjetno odkupljen in kasneje prodan (za zdaj so manjše zanimanje izkazali Parma ter Bologna). V zadnjih tednih je odstotek možnosti za svoj prihod dvignil Andrea Masiello, šolan pri Juventusu in trenutno igralec Barija, ki je izpadel v Serie B: in prav zaradi tega ta prestop ne bi smel predstavljati večje ovire. Poleg tega imata kluba zelo dobre odnose. Pri tem poslu bi lahko v Bari odšla Camilleri ter Immobile, oba zgolj na posojo.

Kljub temu Juventus še vedno ni zapustil ideje o Andreasu Becku, 24-letnemu kapetanu Hoffenheima, kateremu poleti 2012 poteče pogodba. Ampak možnosti so za zdaj minimalne, predvsem zato, ker igralec ni preveč všeč Conteju.

Naj povem še to, da je Grygera že prejel ponudbo nemške Herte ter turškega Bursaspora in že pripravlja kovčke selitev (Juventus zanj ne zahteva nobene odškodnine). Obratno je pri Grossu, ki je za zdaj zavrnil vse ponudbe (Bologne ter Brescie) in pot se bo najverjetneje končala s prekinitvijo pogodbe, ki bo Juventus stala milijon evrov.