Pazienza je bianconero

Po temeljitih zdravniških pregledih je včeraj Michele Pazienza podpisal triletno pogodbo z Juventusom, za katerega bo igral do 30. junija 2014.

Michele Pazienza

Michele Pazienza se je 5. avgusta 1982 rodil v kraju San Severo v bližini Foggie. Zdaj 28-letni vezist je svojo profesionalno kariero začel prav v klubu iz bližnjega mesta, za katerega je igral med letoma 1999 in 2003, takrat pa je sledil velik korak naprej in prestop v Videm k Udineseju. Za furlanski klub je v štirih sezonah zbral 52 nastopov, nato pa je sezono in pol kot posojen nogometaš črno-belih igral za Fiorentino in prav tako zbral 52 prvenstvenih nastopov. Leta 2008 je sledil prestop k Napoliju, kjer je igral do konca pravkar končane sezone, v dresu Napolija pa je Pazienza na 106 tekmah dosegel tudi štiri zadetke. V lanski sezoni je bil eden izmed ključnih igralcev pri pohodu Napolija na tretje mesto in uvrstitev v Ligo prvakov, vseeno pa se je ob ponudbi »stare dame« odpovedal igranju v najelitnejšem klubskem tekmovanju in kot prost igralec prihaja v Torino.

»Navdušen sem in zelo motiviran dokazati, da si zaslužim igranje v tako velikem klubu,« je po podpisu pogodbe dejal Pazienza. »Nenastopanje v Ligi prvakov mi ne bo predstavljalo težave. Pripravljen sem, da se z Juventusom v prihodnji sezoni še enkrat uvrstim vanjo. Zadovoljen sem, da sem dobil priložnost igrati s tako kvalitetnimi nogometaši. Upam, da bom trenerju čimbolj koristen. Želim si pridobiti čimveč igralnega časa pri Juventusu, šele nato pa bom razmišljal o vpoklicu v reprezentanco. Prispevati želim svoj delež k uspehom tega kluba.«