Lichtsteiner je bianconero

V petek je s podpisom štiriletne pogodbe novi nogometaš Juventusa postal tudi švicarski bočni branilec Stephan Lichtsteiner.

Stephan Lichtsteiner

Potem, ko je že v začetku prejšnjega tedna uspešno prestal podrobne zdravniške preglede, je v petek 27-letni švicarski reprezentant tudi uradno postal novi nogometaš »stare dame«, kjer bo spet združil moči tudi z reprezentančnim soigralcem Retom Zieglerjem. Juventus bo Laziu za Lichtsteinerja v naslednjih treh letih odštel skupno 10 milijonov evrov.  

Lichtsteiner se je rodil 16. januarja 1984 v mestu Adligenswil v bližini Lucerna. Svojo kariero je začel v mlajših selekcijah klubov iz že omenjenih krajev, korak naprej pa je pomenil prestop v moštvo Grasshoppers iz Züricha, kjer je nekaj časa igral tudi s Zieglerjem. Že pri rosnih osemnajstih letih si je priboril mesto v začetni enajsterici in z najbolj trofejnim švicarskim klubom osvojil državno prvenstvo v sezoni 2002/03. Leta 2005 je zapustil domovino in okrepil francoski Lille, s katerim je nastopal tudi v Ligi prvakov. Po treh sezonah v Franciji in več kot stotih odigranih tekmah je leta 2008 odšel v Rim k Laziu in se začel prilagajati na italijanski nogomet. Že v svoji prvi sezoni je z Laziem osvojil italijanski pokal (v finalu proti Sampdoriji je zadel eno izmed enajstmetrovk), nekaj mesecev kasneje pa je z zmago nad Interjem v Pekingu osvojil tudi superpokal. V naslednjih dveh sezonah se z rimskimi sinje-modrimi ni veselil nobene lovorike, po treh letih in 115 nastopih za Lazio pa se je odločil, da želi v svoji karieri narediti nov korak naprej in podpisal je za Juventus.