Vučinić v Juventusu

27-letni Črnogorec je včeraj po uspešno upravljenih zdravniških pregledih podpisal pogodbo, ki ga bo z Juventusom vezala do junija 2015.

Mirko Vučinić je že v nedeljo pripotoval v Torino, v ponedeljek dopoldne pa je prestal vse potrebne zdravniške preglede. Pozno popoldne je sledil podpis štiriletne pogodbe, ki mu bo na leto prinesla dobre 3 milijone €. Juventus bo AS Romi plačal 15 milijonov € naslednjih 3 letih.

Vučinić se je rodil 1. oktobra 1983 v Nikšiću v Črni gori. Pri igranju za svoj lokalni klub, ga je opazil športni direktor Lecceja, Pantaleo Corvino, in ga poleti 2000 pripeljal v Italijo. Med leti 2000 in 2006 je Vučinić igral v serie A in B, ter v 118 nastopih zabil 37 zadetkov. Zablestel je v svoji 4 sezoni, ki je v prvoligaški konkurenci na 28 tekmah zabil 19 zadetkov vključujoč hattrick proti mestniemu rivalu Laziju.

Poleti 2006 je sledil prestop v Romo. Vučinić je bil najprej v Rim samo posojen, ampak je Roma ob koncu sezone odkupila polovico njegovega igralnega kartona. V svoji prvi sezoni se ni ravno naigral, saj je imela v tisti sezoni Roma izjemno razpoloženega Francesca Tottija, ki je bil prva izbira na edinem mestu napadalca v Spallettijevem sistemu. V drugi sezoni je zato Vučinić začel igrati na levem krilu v sistemu 4-2-3-1, ob odsotnosti Tottija, pa kot edini napadalec. Po dveh letih pri Romi je slednja dokončno odkupila Vučinića. Celotna vrednost odkupa je znašala okoli 19 milijonov €. Vučinić je v svojih 5 letih pri Romi na 200 tekmah dosegel 63 zadetkov.

Mirko Vučinić je postal prvi Črnogorec, ki je kadarkoli zaigral z Juventus.