Giaccherini je bianconero

Emanuele Giaccherini je v četrtek tudi uradno postal nogometaš Juventusa. »Stara dama« bo za 26-letnega napadalca, ki pa se dobro znajde tudi v vlogi krilnega vezista, njegovemu dosedanjemu klubu Ceseni v naslednjih treh letih odštela šest milijonov evrov, v obratno smer pa bo v istem časovnem obdobju Cesena nakazala tri milijone evrov, kajti kluba sta se dogovorila za solastništvo Giaccherinijeve pogodbe.  

Andrea Agnelli & Emanuele Giaccherini

Emanuele Giaccherini se je rodil 5. maja 1985 v Bibbieni v bližini Arezza v Toskani. Svojo nogometno pot je začel v dresu Cesene, za katero je v mlajših kategorijah igral do leta 2004, nato pa je izkušnje s članskim nogometom začel nabirati pri nižjeligaškem Forliju, za katerega je na 22 tekmah dosegel le en zadetek. Med letoma 2005 in 2007 je bil posojen v Bellario Igeo in na 37 tekmah dosegel tri zadetke, v sezoni 2007/08 pa je na 28 tekmah zabil devet zadetkov za Pavio. Leta 2008 se je vrnil v svoj matični klub in mu v dveh sezonah pomagal do preboja v Serie A, v lanski sezoni pa s sedmimi zadetki tudi do obstanka med prvoligaši. Za Ceseno je sicer Giaccherini odigral 96 tekem in skupaj dosegel 19 zadetkov.

»S prestopom v Juventus so se mi uresničile sanje,« je po podpisu pogodbe dejal le 167 centimetrov visoki nogometaš, ki pa ga poleg hitrosti odlikuje tudi dobro tehnično znanje. »Letošnje poletje je bilo zame res izjemno. Najprej sem se poročil, nato izvedel, da bom postal oče, za konec pa je sledil še prestop k Juventusu.« Ko je izvedel, da se za njegove usluge zanima največji italijanski klub, Giaccherini ni dolgo razmišljal. Zdaj je pripravljen, da naredi nov korak naprej v svoji karieri. »Kljub temu, da sem šele s petindvajsetimi leti prvič zaigral v Serie A, se ne bojim tega izziva. Igranje za Juventus bo pomemben preizkus mojih sposobnosti. Vem, da me je želel predvsem trener Conte, ki si želi na igrišču videti igralce, ki so lačni zmagovanja. Zdaj moram dati vse od sebe, da upravičim zaupanje trenerja in dokažem, da sem sposoben nositi dres Juventusa. Sem zelo odločna oseba in verjamem v to, da je prestop v Juventus tudi rezultat mojega trdega dela in dokazovanja v preteklosti.«