Estigarribia je bianconero

Paragvajski reprezentant Marcelo Estigarribia je v nedeljskih večernih urah postal novi nogometaš Juventusa. V letošnji sezoni bo v belo-črnem dresu nastopal kot posojen nogometaš urugvajskega Deportiva Maldonada, ob koncu sezone pa ga bo lahko Juventus tudi dokončno odkupil.

Marcelo Estigarribia

Juventus bo Urugvajcem za enoletno posojo odštel pol milijona evrov, v tem času pa se bo Estigarribia moral dokazati in odgovorne prepričati, da si zasluži tudi dokončen prestop v vrste »stare dame«. Juve ima po koncu sezone namreč možnost dokončnega odkupa Paragvajčeve pogodbe - višina odškodnine bi bila v tem primeru pet milijonov evrov, plačana pa bi bila v treh obrokih.

Marcelo Alejandro Estigarribia Balmori se je rodil 21. septembra 1987 v kraju Fernando de la Mora v Paragvaju. Zdaj 23-letni levi bočni nogometaš je svojo kariero začel v mlajših selekcijah Unión Pacifica, profesionalno nogometno pot pa je v sezoni 2005/06 začel pri Sport Colombiji, za katero je odigral deset tekem. Sledili sta dve sezoni v precej bolj znanem Cerru Porteñu, za katerega je na 45 tekmah dosegel tudi šest zadetkov, med letoma 2008 in 2011 pa je bil član francoskega Le Mansa, vendar je v rumeno-rdečem dresu zbral le dvanajst nastopov. V lanski sezoni je bil zato posojen v Argentino, kjer je za Newell's Old Boys zbral 45 nastopov, pred letošnjo sezono pa je podpisal pogodbo z Deportivo Maldonadom, nato pa se je ob zanimanju Juventusa hitro dogovoril za enoletno posojo z možnostjo dokončnega odkupa.

 

Juventus je v teh dneh zapustil Jorge Martinez, ki bo v naslednji sezoni kot posojen nogometaš nastopal za Ceseno. Dokončno se od Juventusa poslavlja tudi Sergio Almiron, ki je za Juve sicer igral le v sezoni 2007/08 (nato pa je bil posojen v Monaco, Fiorentino in Bari), odslej pa bo nastopal za Catanio. Prvoligaš iz Sicilije bo v treh obrokih zanj odštel 400 tisoč evrov.