Borriello je bianconero

Marco Borriello je tudi uradno postal nogometaš Juventusa. Zdaj že nekdanji napadalec Rome bo v Torino posojen do konca sezone, če se bo v tem obdobju izkazal, pa ga bo Juve poleti lahko tudi dokončno odkupil. Za posojo 29-letnega napadalca bo »stara dama« že v tem prestopnem roku Rimljanom odštela pol milijona evrov, določena pa je tudi že cena morebitnega poletnega dokončnega odkupa, ki znaša 8 milijonov evrov in bo plačana v treh obrokih.

Borriello

Marco Borriello se je rodil 18. junija 1982 v Neaplju, svojo nogometno pot pa je začel v mladinskem pogonu Milana, kjer pa v zgodnjih letih profesionalne kariere razumljivo ni dobil veliko priložnosti. Z nogometom na najvišji ravni se je tako kot posojen igralec spoznaval v dresih Triestine in Trevisa, v sezoni 2002/03 pa je dočakal tudi debi v članski ekipi Milana. Sledili sta posoji pri Empoliju in Reggini, v sezoni 2005/06 pa pri Sampdoriji in Trevisu. Po številnih menjavah klubov se je v sezoni 2007/08 ustalil pri Genoi in zablestel z 19 zadetki na 35 tekmah. Bil je tretji strelec italijanskega prvenstva, uspešnejša sta bila le Del Piero in Trezeguet. S tem dosežkom si je poleg preboja v italijansko reprezentanco spet priboril tudi nastopanje za Milan, kjer je med letoma 2008 in 2010 na 38 tekmah dosegel 16 zadetkov, pred začetkom lanske sezone pa je po prihodu Ibrahimovića izgubil mesto v začetni enajsterici, zato se je odločil za odhod k Romi, kjer je na 41 tekmah dosegel 11 zadetkov. V letošnji sezoni pod vodstvom trenerja Luisa Enriqueja ni dobil veliko priložnosti, v drugem delu sezone pa ga čaka dokazovanje v belo-črnem dresu.

»Počaščen sem, da sem postal nogometaš Juventusa,« je v pogovoru za Juventus Channel dejal Borriello. »Navdušen sem, da je zanimanje za moje usluge pokazal eden izmed najtrofejnejših klubov na svetu. Juve je v letošnji sezoni zelo močna in bojevita ekipa. Upam, da bom k uspehom kluba pripomogel tudi sam. S trenerjem sem se že slišal po telefonu. Dobil sem občutek, da je močno osredotočen na nedeljsko gostovanje pri Lecceju, bolj podrobno pa se bom z njegovim delom seznanil, ko se moštvo vrne v Torino. Z večino novih soigralcev sem v preteklosti že igral – v reprezentanci, z Vučinićem v Romi, s Pirlom v Milanu. Navijačem sporočam, da nikoli nisem zavrnil Juventusa, kajti gre za klub, ki se ga ne zavrača. Pred letom in pol sem si želel dokončnega prestopa, Milan pa se glede tega z Juventusom ni uspel dogovoriti, zato sem podpisal za Romo. To je vse, kar imam za povedati – navijačem se želim predstaviti z dejanji na igrišču, ne pa z besedami.«