Caceres je bianconero

Včeraj popoldne je vodstvo Juventusa tudi uradno potrdilo, da se po letu in pol v klub vrača vsestranski urugvajski branilec Martin Caceres, ki bo do konca letošnje sezone za Juve igral kot posojen nogometaš Seville, »stara dama« pa ga bo, če bo letošnjo sezono zaključila med prvimi šestimi v Serie A, lahko dokončno odkupila ob koncu letošnjega prvenstva.

Martin Caceres

Juventus bo sicer za takojšnjo posojo Caceresa na račun andaluzijskega kluba nakazal 1,5 milijona evrov, če bo letošnje prvenstvo zaključil med prvimi šestimi v Serie A, pa bo moral do 30. maja 2012 Caceresa tudi dokončno odkupiti za 8 milijonov evrov, ki jih bo Sevilli treba plačati tekom prihodnje sezone. Če pa bo Juve letošnjo sezono zaključil slabše od šestega mesta, mu Urugvajca po tej pogodbi ne bo potrebno odkupiti, Špancem pa bo moral plačati 1,5 milijona evrov kazni zaradi neizpolnitve v pogodbi obljubljenega cilja.

 

José Martín Cáceres Silva se je rodil 7. aprila 1987 v urugvajski prestolnici Montevideo, z nogometom pa se je začel ukvarjati v klubu Defensor Sporting. Že zgodaj se je prebil v člansko ekipo matičnega kluba, z dobrimi predstavami pa je pritegnil pozornost španskega Villarreala, kamor je prestopil julija 2007, nato pa je bil takoj posojen v Recreativo iz Huelve, kjer je odigral celotno sezono 2007/08 in na 34 tekmah dosegel tudi dva zadetka. Za Villarreal ni odigral niti ene uradne tekme, kajti že junija 2008 ga je odkupila Barcelona, toda v zmagoviti ekipi Pepa Guardiole ni dobil veliko priložnosti. Odigral je le 13 tekem, avgusta 2009 pa je bil posojen v Juventus. Pod vodstvom Cira Ferrare je sezono 2009/10 začel z zadetkom na gostovanju pri Laziu, skupno pa je odigral 20 tekem. Sezono so mu dodobra uničile poškodbe, zato se je takratno vodstvo Juventusa odločilo, da je bila odškodnina za dokončen odkup, ki je takrat znašala 11 milijonov evrov, previsoka. Caceres je tako zapustil Torino in se preselil v Sevillo, kamor je bil v lanski sezoni prav tako posojen iz Barcelone,  andaluzijski klub pa je maja lani izkoristil precej bolj ugodno možnost odkupa in Kataloncem odštel dobre 3 milijone evrov. V jesenskem delu letošnje sezone je Urugvajec za Sevillo odigral 14 tekem in dosegel en zadetek, že včeraj pa se je udeležil prvega treninga pod vodstvom Antonia Conteja. Za današnjo tekmo proti Udineseju in torkovo gostovanje v Parmi še ne bo v kadru, vnovičen debi v belo-črnem dresu pa si verjetno lahko obeta na domači tekmi s Sieno prihodnjo nedeljo.

Caceres je kljub mladosti že osvojil nekaj pomembnih lovorik. Z Barcelono se je v sezoni 2008/09 veselil trojnega zmagoslavja v španskem prvenstvu in pokalu ter v Ligi prvakov, z urugvajsko reprezentanco, za katero je doslej na 38 tekmah dosegel en zadetek, pa je leta 2010 na SP v Južnoafriški republiki osvojil odlično četrto mesto, lani pa je odigral eno izmed ključnih vlog pri zmagoslavju sinje modrih na Južnoameriškem prvenstvu.

»Po opravljenih zdravniških pregledih sem podpisal pogodbo in srečen sem, da lahko spet nosim dres Juventusa,« je dejal 24-letni branilec. »Po najboljših močeh se bom trudil izkoristiti vsako priložnost, ki mi bo ponujena. Juventus sem spremljal tudi v Španiji in navdušen sem nad novim stadionom, ki si ga ta klub zasluži in je lahko v ponos vsem navijačem.«