Padoin je bianconero

Na zadnji dan zimskega prestopnega roka je Juventus potrdil bržkone še zadnjo okrepitev v tem obdobju. Petletno pogodbo s »staro damo« je namreč podpisal Simone Padoin, dosedanji vezist bergamske Atalante, ki je z Juventusom že opravil del poletnih priprav pred lansko sezono, vendar se takrat ni uspel dogovoriti za sodelovanje.

Simone Padoin

Simone Padoin se je rodil 18. marca 1984 v slovenskem zamejstvu v kraju Humin oziroma Gemona del Friuli severozahodno od Vidma. Kljub temu je svojo nogometno pot začel v bergamski Atalanti, kjer je igral predvsem v mladinskih selekcijah, na članski ravni pa mu je prvo priložnost ponudila Vicenza, za katero je nastopal med letoma 2003 in 2007 in na 126 tekmah dosegel 5 zadetkov. Poleti 2007 ga je Atalanta odkupila nazaj, v črno-modrem dresu matičnega kluba pa je Simone do danes odigral 157 tekem in zabil 10 zadetkov. Med letoma 2002 in 2007 je Padoin nastopal tudi za italijanske reprezentance do 19, 20 in 21 let, poleti 2010 pa se je kot izposojen igralec Atalante udeležil tudi Juventusovih priprav v ZDA, toda takratnega strokovnega vodstva ni prepričal, da bi z njim podpisali pogodbo. Osemnajst mesecev kasneje pa se je nanj spomnil Antonio Conte, njegov nekdanji trener pri Atalanti, in Simone Padoin je z Juventusom podpisal petletno pogodbo. Skupna višina odškodnine, ki jo bo Juventus v naslednjih treh sezonah nakazal Atalanti, znaša 5 milijonov evrov.

»Prestop v Juventus je tudi zame veliko presenečenje,« je ob uradni predstavitvi dejal Simone Padoin in nadaljeval: »Ko sem izvedel, da se zame zanima Juventus, sem pritisnil na vodstvo Atalante, kajti ta prestop zame predstavlja veliko priložnost. Poznam delo Antonia Conteja, vem kaj zahteva od svojih nogometašev in pripravljen sem narediti vse, da upravičim njegovo zaupanje. Z Juventusom sem že opravil del poletnih priprav pred letom in pol, ko smo v ZDA in Kanadi odigrali dve pripravljalni tekmi. Spoznal sem odlično organizacijo kluba na vseh področjih, pred dobrim tednom dni pa sem moč trenutnega Juventusa občutil tudi na igrišču. Ponosen sem, da sem podpisal za Juventus, navijačem pa obljubljam, da se bom boril po svojih najboljših močeh. V svoji karieri še nisem osvojil nobene pomembne lovorike, Juventus pa je klub, kjer je zmagovanje nekaj samoumevnega.«

Iaquinta posojen v Ceseno, Pazienza v Udinese, Motta v Catanio

Zadnji trenutki zimskega prestopnega roka so tudi pri Juventusu zelo živahni, kajti klub so že zapustili nekateri nogometaši, ki so v dosedanjem poteku sezone igrali manj od pričakovanj. Amauri je prestopil v Fiorentino, Luca Toni odhaja v Združene Arabske Emirate, najmanj do konca sezone pa so danes »staro damo« zapustili še Iaquinta, Pazienza in Motta. Vincenzo Iaquinta, ki je član Juventusa od leta 2007, v tem obdobju pa je na 108 tekmah dosegel tudi 40 zadetkov, bo do 30. junija 2012 posojen v Ceseno, Michele Pazienza bo v istem časovnem obdobju kot posojen nogometaš nosil dres svojega nekdanjega kluba Udineseja, Marco Motta pa bo prav tako do konca sezone posojen v Catanio.